U trendu

Tepić: Verujem da će Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzeti slučaj Dragana …

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da očekuje da Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzme slučaj predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme povodom optužbi za organizovanu pedofiliju i prostituciju.

Tepićeva je na konferenciji za novinare u sedištu SSP rekla da su za to ispunjeni svi ključni elementi, odnosno da se sumnja da su u krivičnom delu za koje je zaprećena višegodišnja zatvorska kazna učestvovale najmanje tri osobe i da je jedna od njih službeno lice, odnosno državni funkcioner na položaju – u ovom slučaju Dragan Marković Palma.

„S obzirom da je lopta sada u dvorištu Tužilaštva, ja verujem da oni uskoro mogu da izadju sa nekim epilogom“, rekla je Tepićeva.

Ona je navela da očekuje da Tužilaštvo kaže da nema osnova za pokretanje istražnog postupka ili da udju u istražni postupak i „da konačno privedu Palmu“. 

„Pa da ga sklone iz javnosti da ne može da igra kolo dok se tamo tresu neke žrtve u Jagodini i još uvek strepe da li će moći da daju svoj iskaz dok se on zavitlava i šegači i ponižava sve koji su u ovaj slučaj uključeni“, kazala je Tepićeva.

Na novinarsko pitanje da li ju je neko kontaktirao radi dobijanja zaštite zbog ovog slučaja odgovorila je potvrdno navodeći da ne može da govori o tome.

Tepićeva je na konferenciji povodom Medjunarodnog dana dece koji se obeležava 1. juna i  predstavila predlog SSP za izradu Zakona o Alimentacionom fondu kojim bi država plaćala izdržavanje dece samohranih roditelja kojih je u Srbiji oko 300.000.

Fond bi uplaćivao alimentaciju, odnosno izdržavanje samohranim roditeljima od brakorazvodne parnice, odnosno u slučaju vanbračne zajednice do donošenja rešenja o starateljstvu nad decom, kao i u slučajevima kada roditelj ne plaća alimentaciju.

Okvirna suma bila bi izmedju 10.000 i 12.000 dinara, odnosno 100 evra, navela je Tepićeva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.