U trendu

Tepić:Monstruozni cenovnik od 10.000 evra za jednu nestalu bebu po zakonu koji je šamar celoj …

Monstruozni cenovnik od 10.000 evra za jednu nestalu bebu formirala je vladajuća koalicija sa idejom da usvoji zakon koji bi „pravično novčano nadoknadio“ roditelje kojima su u bolnicama u Srbiji godinama kradena deca, zakon koji je šamar celoj Srbiji, izjavila je danas potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinka Tepić.

Kako se navodi u saopštenju SSP Tepić, koja i poslanik Skupštine Srbije, je rekla da će „kao majka dvoje dece učiniti sve da svako ko bude glasao za ovako sramotan zakon bude stavljen na stub srama“, kao i da je to „najmanje što dugujemo istini i pravdi“.

„U ponedeljak počinje skupštinska rasprava o ovoj sramnoj ponudi kojom režim opet trguje tudjim životima. I to sve u trenutku kada čak i strani mediji otkrivaju nove dokaze o kradji dece. Roditelji koju sumnjaju da su im deca oteta ne zahtevaju novčano namirenje, već istragu i odgovornost ako se utvrdi da su njihove sumnje opravdane za sve koji su im uskratili mogućnost da budu roditelji, da gledaju svoju decu kako rastu i postaju ljudi“, kazala je Tepić.

Ona je ocenila da je „roditeljima potrebna istina a ne zakon sa cenom dečijeg života“.

U ponedeljak u parlamentu, izmedju ostalih tačaka dnevnog reda, počeće rasprava o Predlogu zakona o utvrdjivanju činjenica o statusu novorodjene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.