Trajković: Pobeda Srpske liste značila bi da je 'mafija državni projekat Srbije na Kosovu'

Kandidatkinja na listi koalicije „Sloboda“, Rada Trajković, kazala je danas da bi pobeda Srpske liste na tamošnjim oktobarskim izborima značila da je sada „mafija državni projekar Srbije na Kosovu“, objavio je portal KoSSev.

Trajković je ocenila i da Srpska lista „nije kompetentna da dobije podršku srpskog naroda“.

„Pobedom Srpske liste bi se srpska žrtva koja je na Kosovu i Metohiji evidentna već punih 20 godina kompromitovala, jer bi to onda značilo da je mafija sada suštinski državni projekat Srbije na Kosovu“, izajvila je ona.

„Srpska lista kao nosilac te kompromitacije, čiji je i potpredsednik Milan Radoičić poznat kriminalnim krugovima, ne može da bude ono s čim bi Srbi trebalo da se predstave kosovskoj i medjunarodnoj javnosti“, ocenila je Trajković.

Pošto se navodi da je kampanju započela „upravo s mesta ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića“, Trajković je kazala da je „Oliver ubijen i na političkoj sceni Srba“.

„Nažalost, nema dovoljno odlučnog čoveka koji ima hrabrosti da se bori protiv zla koje je trenutno dominantno preko Srpske liste i državne politke na Kosovu. To je bila moja obaveza, da nastavim tu borbu i pokušam da pokažem da sa Oliverom nije umrla ta ideja“, istakla je Trajković.

Kazala je da je kampanju započela na mestu ubistva Ivanovića i to bez prisustva ostalih članova nove koalicije „Sloboda“, jer su se dogovorili da se svi pojedinačno bave odredjenim prioritetima.

„Svako je od nas pojedinačno kandidovao pitanja koja je trebalo da odraze našu realnost, tako da se unutar koalicije neko u kampanji sada bavi multietničnošću, drugi posećuju Srbe, a ja sam odlučila da istaknem pre svega vladavinu prava na severu Kosova“, kazala je Trajković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.