U trendu

Tramp čestitao Vučiću pobedu na izborima

Američki predsednik Donald Tramp u čestitki premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na pobedi na predsedničkim izborima izrazio je želju da dve zemlje zajedno rade na jačanju bilateralnih veza, evrointegracija Srbije, normalizaciji odnosa s Kosovom i na pomirenju u regionu.

Američki predsednik je naveo i da postoje nerešena pitanja u bilateralnim odnosima „koja mogu biti rešena jedino uz neprekidno angažovanje srpskih lidera na najvišem nivou“.

Ambasador SAD Kajla Skot uručio je danas Vučiću čestitku Donalda Trampa, saopštila je Vlada Srbije.

„Izbori su održani u ključnom trenutku za Srbiju. Radujem se daljem jačanju saradnje izmedju naših zemalja. Drago mi je da imamo priliku da radimo na zajedničkim prioritetima, posebno na daljem jačanju bilateralnih i ekonomskih veza, unapredjenju evrointegracija Srbije, normalizaciji odnosa s Kosovom, kao i na pomirenju u regionu“, navodi se u Trampovoj čestitiki.

Tramp je naveo da će SAD nastaviti da podržavaju napore koje Srbija ulaže u jačanje vladavine prava, modernizaciju ekonomije i trud da ostane stub stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

„Obeležavajući 135. godišnjicu naših bilateralnih diplomatskih odnosa, radićemo na unapredjenju zajedničkih ciljeva, promovisati globalnu stabilnost i postizanje mira i prosperiteta“, navodi se u Trampovoj čestitki.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.