Treći osnovni sud: SNS da plati 300.000 dinara Draganu Djilasu

Treći osnovni sud u Beogradu obavezao je prvostepenom presudom Srpsku naprednu stranku da isplati 300.000 dinara Draganu Djilasu na ime naknade nematerijalne štete u vidu duševnih bolova zbog povreda ugleda i časti.

U tužbi se navodi da je u saopštenju objavljenom na portalu Srpske napredne stranke 15. januara 2018. godine, Dragan Djilas nazivan „lopovom“ i „tajkunom“, kao i da je optužen da „krade“ i da je „prevarant“.

Tužilac je istakao i da se u saopštenju „bez ikakvih moralnih načela, etičkog stava, iznosi sa očigledno neobjašnjenim animozitetom prema tužiocu niz netačnih, krajnje uvredljivih i nepotvrdjenih informacija i uvreda“.

U saopštenjeu se Dragan Djilas naziva jednim od predvodnika „lopovsko-tajkunske koalicije“ i dodaje se da „u Srbiji niko nije ni lud ni glup da dozvoli prevarntima i lopovima da ih ponovo pljačkaju dok se oni bogate“.

Takodje, u saopštenju je navedeno i da za razliku od liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“, listu okupljenu oko tadašnjeg kandidata za gradonačelnika Beograda čine „patološki lažovi i osvedočeni lopovi“.

Na glavnoj raspravi povodom tužbe Dragana Djilasa nije se pojavio pravni zastupnik Srpske napredne stranke iako je, kako je rečeno, tuženi uredno obavešten.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike