U trendu

Treći osnovni sud: SNS da plati 300.000 dinara Draganu Djilasu

Treći osnovni sud u Beogradu obavezao je prvostepenom presudom Srpsku naprednu stranku da isplati 300.000 dinara Draganu Djilasu na ime naknade nematerijalne štete u vidu duševnih bolova zbog povreda ugleda i časti.

U tužbi se navodi da je u saopštenju objavljenom na portalu Srpske napredne stranke 15. januara 2018. godine, Dragan Djilas nazivan „lopovom“ i „tajkunom“, kao i da je optužen da „krade“ i da je „prevarant“.

Tužilac je istakao i da se u saopštenju „bez ikakvih moralnih načela, etičkog stava, iznosi sa očigledno neobjašnjenim animozitetom prema tužiocu niz netačnih, krajnje uvredljivih i nepotvrdjenih informacija i uvreda“.

U saopštenjeu se Dragan Djilas naziva jednim od predvodnika „lopovsko-tajkunske koalicije“ i dodaje se da „u Srbiji niko nije ni lud ni glup da dozvoli prevarntima i lopovima da ih ponovo pljačkaju dok se oni bogate“.

Takodje, u saopštenju je navedeno i da za razliku od liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“, listu okupljenu oko tadašnjeg kandidata za gradonačelnika Beograda čine „patološki lažovi i osvedočeni lopovi“.

Na glavnoj raspravi povodom tužbe Dragana Djilasa nije se pojavio pravni zastupnik Srpske napredne stranke iako je, kako je rečeno, tuženi uredno obavešten.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.