Trifunović (PSG): PSG i dalje prikuplja potpise i razgovara s gradjanima

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je povodom incidenta u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu kada je napadnut dok je prikupljao potpise za izlazak na izbore, da je ta situacija „srećom brzo rešena“ i pozvao je gradjane da dodju i da se raspitaju o stavovima PSG-a ili „provedu nedeljno popodne u jednoj dobroj ekipi“.

Trifunović je u pisanoj izjavi naveo da je čovek koji ga je fizički napao „danima dolazio i pokušavao nešto da isprovocira i da napravi incident“, a izrazio je žaljenje što se napad desio, jer kako je rekao, srećni su što imaju priliku da objasne ljudima svoje političke ideje i stvari za koje se bore.

On je rekao da će danas u Knez Mihailovoj ulici PSG nastaviti da prikuplja potpise za izlazak na izbore i razgovore sa gradjanima, a u planu je i turnir u igrici PES.

„Moram da kažem da su nam ovi dani vrlo dragoceni i da uvek najviše volimo da razgovaramo sa ljudima. Tu smo svi, članovi Pokreta, Predsedništvo, članovi Političkog saveta, sa nama je skupljala potpise profesorka Srbijanka Turajlić, došli su nam Ratko Božović, Goran Marković, i moja tviter muza gospodja Vesna Pešić“, rekao je Trifunović.

PSG je saopštio da, pored samog napada, osudjuju i političku praksu koja „tendenciozno ljude gura van granica razumnog ponašanja u nasilje“.

„Naš je cilj da se borimo za ozdravljenje politike u Srbiji, kao i za pravno procesuiranje onih koji su odgovorni za ovakvo stanje u društvu“, zaključuje PSG u saopštenju.

Lider Pokreta Slobodnih gradjana (PSG) Sergej Trifunović napadnut je danas u Beogradu u Knez Mihailovoj ulici dok je prikupljao potpise za izlazak tog pokreta na predstojeće izbore, a policija je saopštila da su dve osobe privedene zbog narušavanja javnog reda i mira.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.