U trendu

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan stigao u Srbiju

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je večeras u Beograd gde će sutra razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim zvaničnicima i otvoriti srpsko-turski privredni forum.

Na aerodromu „Nikola Tesla“ Erdogana, njegovu suprugu Eminu Erdogan i delegaciju dočekao je lično predsednik Vučić.

Pored predsednika Vučića, turskog predsednika su dočekali i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, prenosi RTS.

Radni deo posete počinje sutra.

Posle svečanog dočeka ispred Palate Srbije Erdogan će razgovarati sa srpskim kolegom Vučićem, a sastanak će biti nastavljen sa članovima delegacija dve zemlje.

Biće potpisano više sporazuma o saradnji, posle čega će se dvojica predsednika obratiti medijima, a potom će otvoriti Srpsko-turski biznis forum.

Erdogan je u Beograd doputovao u sklopu trodnevne posete regionu. Pre Beograda boravio je u Sarajevu, a 8. septembra će posetiti Hrvatsku gde će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima i otvoriti Islamski kulturni centar i džamiju u Sisku.

Kako je najavila turska agencija Anadolija, od Erdoganove posete očekuju se dodatni pomaci u već dobroj saradnji državama regiona u političkom i ekonomskom smislu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar