U trendu

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal istražuje objavljivanje fotografija na aplikaciji …

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, preduzimaju sve u cilju rasvetljavanja činjenica i okolnosti vezanih za objavljivanje eksplicitnih fotografija i snimaka žena u grupi na društvenoj mreži „Telegram“.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) izvestili su o konkretnom slučaju nadležno Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.
Odeljenje za visokotehnološki kriminal, po nalogu nadležnog tužilaštva, izmedju ostalog će se obratiti kompaniji „Telegram“ za dostavu podataka.

U medijima se, uoči medjunarodnog Dana žena, pojavila vest da na aplikaciji za dopisivanje Telegram postoji grupa koja okuplja 36.000 muškaraca sa Balkana, u kojoj se dele eksplicitne fotografije, snimci, ali i adrese žena sa ovih prostora, uz sumnju da se unutar grupe dele i fotografije i snimci maloletnica, kao i da se otkrivanjem identiteta i mesta stanovanja brojne žene dovode u opasnost.

Vulin: Policija istražuje objavljivanje snimaka žena na mreži Telegram

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je kriminalističkoj policiji naloženo da istraži slučaj objavljivanja fotografija i snimaka žena u grupi na mreži Telegram i poručio da će oni koji su to učinili biti pronadjeni i kažnjeni, saopštio je MUP Srbije.
„Razgovarao sam sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i on je, na moju molbu, već dao odgovarajuća naredjenja Upravi kriminalističke policije da se pozabavi ovom konkretnom stranicom“, rekao je Vulin u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, oni koji su te snimke i fotografije bez saglasnosti postavili, biće predmet obrade policije.

„U srpskom društvu tako nešto neće se tolerisati. Ne može niko nečiju fotografiju, kako god i kada god da je nastala, bez saglasnosti onoga ko je na fotografiji, objaviti i da se nada da će mu to proći nekažnjeno“, rekao je Vulin, a prenosi MUP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.