U trendu

U industrijskoj zoni u Šapcu počeli infrastrukturni radovi uz podršku EU

U Šapcu su uz podršku Evropske unije počeli radovi na infrastrukturnom opremanju Severozapadne radne zone kako bi se unapredio poslovni ambijent grada, saopšteno je danas.

Radove EU finansira sa više od 710.000 evra, u okviru programa pomoći lokalnim samoupravama EU PRO, u cilju privlačenja investicija, a time i povećanja broja zaposlenih i životnog standarda gradjana.

„Grad Šabac je dobrim predlogom projekta dobio sredstva za dalji razvoj i širenje industrijske zone te prodaju parcela novim investitorima, a već sada imamo interesovanje za kupovinu 11,7 hektara“, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i dodao da je severnozapadna industrijska zona najveća zona u Srbiji u kojoj trenutno posluje 50 stranih i domaćih kompanija.

Zelenović je istakao  da je grad Šabac pouzdan partner Evropskoj uniji i da je do sada uz podršku EU realizovao projekte ukupne vrednosti 30 miliona evra, navidi se u saopštenju programa EU PRO.

„Drago nam je što možemo da posetimo radove na jednom od devet projekata unapredjenja poslovne infrastrukture koje EU preko programa EU PRO finansira sa ukupno 4,5 miliona evra. Realizacijom ovih projekata stvaraju se uslovi za ekonomski razvoj lokalnih samouprava, odnosno privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta“, rekla je  menadžerka programa EU PRO, Olivera Kostić, dodajući da su Šabac i Sokobanja lokalne samouprave koje su prve otpočele realizaciju projekta unapredjenja poslovne infrastrukture.

Ona je podsetila da je Evropska unija opredelila ukupno 25 miliona evra za program EU PRO koji se realizuje u partnerstvu sa Vladom Srbije, kako bi se podsticao društveno-ekonomski napredak zemlje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.