U trendu

U leskovačkoj bolnici koronom zaražena 42 zdravstvena radnika

U bolnici u Leskovcu korona virus potvrdjen je kod 42 radnika od ukupno 86 testiranih, a medju obolelima najviše ih je na ginekologiji, potvrdio je danas za agenciju Beta direktor te zdravstvene ustanove Nebojša Dimitrijević.

„Oboleli su anesteziolozi, zdravstveni radnici na internom odeljenju i hirurgiji, zatim medicinske sestre, spremačice i servirke“, kazao je direktor.

Na odeljenju ginekologije i akušerstva u leskovačkoj bolnici korona virus je u sredu potvrdjen kod 15 zaposlenih i od tada su se vršila svakodnevna antigenska testiranja, a na istom odeljenju bila je zaražena i beba stara devet dana koja je sa majkom odmah prebačena u Klinički centar Niš.

O kliničkoj slici obolelih radnika, Dimitrijević kaže da su svi sa lakšim simptomima ili ih uopšte nemaju, ali da su zbog manjka radne snage morali da reorganizuju posao.

„Možda ćemo u nekovid delu bolnice raditi u skafanderima, dok ćemo testiranja zdravstvenih radnika odvojiti od dela u kojem se nalaze pacijenti“, rekao je Dimitrijević i dodao da se svakodnevno testiranje svih radnika nastavlja.

U poslednja 24 sata od 523 testirane osobe u Jablaničkom okrugu, 170 je sa pozitivnim nalazom na korona virus, od čega je 97 osoba sa teritorije grada Leskovca, 25 iz Vlasotinca, 10 iz Lebana, 14 iz Medvedje i 24 iz Bojnika.

Struktura novoobolelih je 91 zaposlena osoba, 41 nezaposlena, 28 penzionera, pet učenika, troje studenta i dvoje dece, saopštio je Zavod za javno zdravlje Leskovac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.