U trendu

U Ljubljani protesti uoči samita EU-zapadni Balkan

U Ljubljani su sinoć ponovo izbili neredi tokom protesta zbog vladinih mera i uvodjenja kovid potvrda, u kojima je po navodima medija učestvovalo više hiljada ljudi.

Policija je uspela da smiri učesnike protesta u kasnim večernjim satima, a na više mesta upotrebila je vodeni top i suzavac, prenela je Hina.

Uhapšen je lokalni političar iz Kranja Zoran Stevanović koji je govorio protiv vlade na nekoliko poslednjih javnih okupljanja, a policija ga smatra jednim od organizatora protesta.

Policija je pojačala mere bezbednosti na Brdu kod Kranja, 30-tak kilometara od Ljubljane, gde će danas biti održan neformalni samit EU-Zapadni Balkan, zbog nekih najava da bi učesnici protesta i oni koji nisu zadovoljni vladom mogli da pokušaju da se približe šefovima država i vlada.

Na Brdu kod Kranja sinoć je bila održana neformalna radna večera čelnika zemalja Evropske unije kojoj je domaćin bio slovenački premijer Janez Janša.

Prisustvovali su predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, francuski predsednik Emanuel Makron, nemačka kancelarka Angela Merkel.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar