U trendu

U Skupštini o bivšem poslaniku Bojanu Pajtiću i protestu

U Skupštini Srbije danas je tokom utvrdjivanja dnevnog reda u više navrata spomenut bivši poslanik Bojan Pajtić i protesti studenata.

Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov je, tokom obrazlaganja predloga da se u dnevni red uvrste izmene Zakona o visokom obrazovanju, rekla da zahteve na tu temu imaju i studenti koji već dve nedelje protestuju u nekoliko gradova Srbije i koje muče lažne diplome i lažni doktorati.

„Muči ih i to što su neki od njihovih profesora bili ucenjeni da se nadju na spisku onih koji podržavaju kandidaturu Aleksandra Vučić, kao i to što im je onemogućeno zapošljavanje posle završenih fakulteta, a vredja ih i to što svakodnevno govorite da su nesposobni i lenji“, rekla je Aleksandra Jerkov osvrćući se i na zahtev o smeni predsednice parlamenta Maje Gojković.

Na te navode odgovorila joj je Maja Gojković navodeći da je zahtev izneo Bojan Pajtić koji, kako je navela, nije student.

„Znači, zahtev je izneo Bojan Pajtić, otprilike moje godište, ne verujem da je on student. Tako da student nije zapalio žito, nego Bojan Pajtić“, rekla je Maja Gojković.

Pajtić je bio spomenut i još jednom, kada je Maja Gojković videla poruku koju joj je Pajtić uputio putem društvene mreže.

„Nemoj, Majo, mnogo da me spominješ na Skupštini, da ti se ne POVAMPIRIM“, napisao je Pajtić na Tviteru, a Maja Gojković mu je sa govornice ironično odgovorila da se uplašila.

Bivši predsednik i poslanik DS-a Bojan Pajtić podneo je nedavno ostavku na poslaničko mesto u znak podrške studentima koji protestuju.

E, moji drugari… Ako danas, posle svega, uđete u skupštinsku salu i restoran, imaćete kapacitet da promenite režim. Ishrane.— Bojan Pajtić (@PajticBojan) April 19, 2017

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.