U trendu

U Skupštini uvrede, od dvorske lude do sumporne kiseline, na dnevnom redu REM

Poslanik „Moramo Zajedno“ Aleksandar Jovanović Ćuta poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da zaboravi na pregovore sa opozicijom jer se iza toga krije ideja da se ljudi sklone sa ulice, ali da se oni neće skloniti.

„Sada bi malo da pregovarate, a o čemu biste vi i vaš bivši predsednik stranke, o čemu, kažite tačno šta je tema, šta vas zanima, da pričate o izborima, nema izbora dok se ne ispune zahtevi, Bratislav Gašić mora da ide sa mesta ministra polcije“, rekao je Jovanović na šta je prekinut uzvicima nezadovoljstva iz redova poslanika vlasti.

Jovanović je rekao da je narod na ulici jer ne može da trpi „ni Bakareca ni Orlića ni Jovanova“.

„Ne postoji veći otrov ovde od Nebojše Bakareca, što više Bakreca i Informera, to više naroda na ulici“, rekao je Jovanović, a podsetio je i da je predsednik IO Darko Glišić iz Srbije terao glumce koji izlaze na skupove protiv nasilja.

Poslanik SNS i glumac Lepomir Ivković rekao je da su u skupštini sedeli i znameniti glumci od Voje Brajovića i Branislava Lečića, do Nede Arnerić i Jelice Sretenović.

„A moram da podsetim da su na dvorovima postojale dvorske luide čiji zadatak bio da uveseljavaju gospodare, ja ne mogu da verujem da se i u parlamentu pojavila dvorska luda“ rekao je poslanik, na šta ga je predsedavajuća Snežana Paunović opomenula da se ne obraća tako.

U nastavku polemike poslanik SNS Nebojša Bakarec čitao je poimence koliko je svaki glumac kako se izrazio „dobio od Telekoma Srbije“.

Za Jovanovića je tvrdio da je ostrašćen jer je ranije bio član Srpske napredne stranke.

„Mi nemamo ništa zajedničko, mi nismo alkoholičari niti zavisnici od psihoaktivnih supstanci“, rekao je Bakarec pre nego što mu je predsedavajuća oduzela reč.

„Ja sam bio član SNS kao što je Bakarec bio na Marsu“, odgovorio je Jovanović i pitao Bakareca odakle mu ideja da čita honorare glumaca.

„Vi ste toksik, vi ste gori od koncentrovane sumporne kiseline Rio Tinta. Odakle podaci o honorarima glumaca, samo vi čačkajte glumce, smetaju vam glumci“, rekao je Jovanović.

U nastavku je poslanica SNS Marina Raguš pozvala poslanike da se sete šta je tema dnevnog reda kao i šta je uzrok sazivanja ove sednice, te da pokažu minimum pijeteta i pristojnosti.

Skupština danas razmatra izveštaj REM-a o nasilju u televizijskim programima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.