Udružena opozicija Srbije: Vlast ponovo zastrašuje porodice i decu opozicionih političara

Udružena opozicija Srbije (UOPS) najoštrije je osudila autore plakata, koji su jutros osvanuli u Beogradu, a kojima se napadaju Andrej Bajec, Dragan Djilas i Vuk Jeremić.

UOPS je naveo da su plakati izlepljeni u neposrednoj blizini škole koju pohadjaju deca Dragana Djilasa i gde šeta porodica Vuka Jeremića.

„Posebno je pitanje šta je neposredni povod ove noćne akcije i da li je Andrej Bajec na fotografijama samo zato jer se režim boji istine i onoga o čemu govori i protiv čega se bori Jelisaveta Vasilić“, saopštio je UOPS.

Navedeno je da se samo u nedemokratskim državama režim se obračunava sa političkim protivnicima ne prezajući čak da zastrašuje njihove porodice i decu.

„Potpis na plakatima je očigledan. Nekada angažuju navijače da linč sprovode bakljama i drekom, a sada angažuju svoje talente zla da dizajniraju precizan napad na mir nečijih porodica. To je jasna poruka pretnje svima onima koji nisu deo režima, a dignu svoj glas, jer su sličnom linču podvrgnuti i nezavisni intelektualci i gradjani koji iskažu svoj stav, a on se ne dopadne režimu“, ocenio je UOPS.

UOPS je saopštio da „nema iluzije“ da će MUP uhapsiti počinioce i zaštititi porodice i decu, ali ni inspiratori i izvršioci ovakvih i sličnih dela „ne treba da imaju iluziju“ da će posle smenjivanja sadašnje vlasti odgovarati pred zakonom za svoje postupke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.