U trendu

Udruženje najavljuje da će Zid plača prekriti crnim platnom

Porodice kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji saopštile su danas da će u petak, 5. maja, „Zid plača“ postavljen ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu prekriti crnim platnom, ukoliko država ne učini nešto da ga zaštiti.

Iz udruženja saopštavaju da žrtve, čije su fotografije na „Zidu plača“, i njihove porodice nisu zaslužile da svakodnevno slušaju demonstrante, njihove psovke, buku, pištaljke i bubnjeva i muziku koju puštaju sa razglasa.

Udruženje je pozvalo državu da ne dozvoli „zavijanje u crno“ onoga što je njima sveto, bolno i trgično, već da preduzme mere zaštite i dokažu da su žrtve od državnog značaja i da se odnosi prema žrtvama isto onako kako se regionu odnose prema svojim žrtvama.

U saopštenju se ukazuje i da je namera Udruženja postavljanjem „Zida plača“ bila jasna i dostojna žrtava, a to je da širu javnost upoznaju s brojem žrtava Oslobodilačke vojske Kosova i NATO agresora od Košara do Horgoša, kao i da kroz tu postavku podstaknu državnike na njihov zahtev da se u Pionirskom parku izgradi spomenik za sve žrtve.

„Želimo da svima bude jasno da od te namere i tog zahteva porodice nikada neće odustati“, ističe se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.