U trendu

Ujedinjeni za pobedu Srbije u Leskovcu poručili da će ulagati u obrazovanje

 Lider Stranke slobode i pravde Dragan Djilas izjavio je Na konvenciji Koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ u Leskovcu da se Srbija od izvoznika hrane pretvorila u uvoznika, a cene hrane u toku 2021. godine porasle za trećinu.

Djilas je naveo da je proizvodnja pasulja u Srbiji za 10 godina smanjena za 42 procenta, paradajza za 32, krompira za 31, a belog luka za čak 52 odsto.

Dodao je da je u istom periodu broj goveda smanjen za sedam odsto, svinja za devet, živine za 16 odsto.

„To je stabilnost koju nudi Vučić. Stabilnost u malim platama, korupciji, kriminalu, siromaštvu. Mi garantujemo povećanje od 12 odsto svih plata u Srbiji kroz ukidanje doprinosa za zdravstvo koje će se u potpunosti finansirati iz budžeta. Budžeta koji će biti punjen većim prihodom od PDV-a kao posledicom veće kupovne moći, ali i ogromnim uštedama jer ćemo iskoreniti korupciju, jer nećemo davati stranim investitorima stotine hiljada evra po radnom mestu, jer će porasti broj prijavljenih radnika“, istakao je Djilas.

On je dodao da će se ulagati u obrazovanje.

„Vučić vam kaže zaposlite decu da rade za 35.000 dinara i deca pre ili posle odu. Mi kažemo – podržite decu da što više uče, država će pomoći stipendijama, da deca kad odrastu imaju plate od hiljadu evra i da ostanu u Srbiji“, naveo je lider SSP.

Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Srdjan Milivojević je podsetio da se sutra navršava 19 godina od ubistva Zorana Djindjića.

„Sutra će se navršiti 19 godina od 12. marta kako se Aleksandar Vučić napio od sreće kada je ubijen Zoran Djindjić sa kojim bi danas da se poredi. Odakle ti ideja da se porediš sa Zoranom Djindjìćem? Ti koji si promovisao politiku 100 za jednog i politiku zardjale kašike, ti koji si punio snajpere koji su nišanili u Djindjića, bez imalo srama hoćeš da budeš on“, rekao je Milivojević.

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana Pavle Grbović rekao je okupljenima u Leskovcu da se ova koalicija ujedinila, ne da bi nešto rušili, već da bi ponovo izgradili Srbiju kao slobodnu i uredjenu državu.

„Temelj svake uspešne države je jak obrazovni sistem i zbog toga će ulaganje u obrazovanje biti apsolutni prioritet nove vlasti. Zbog toga ćemo u roku od šest meseci od pobede na izborima povećati plate svim prosvetnim radnicima za 30 odsto“, rekao je Pavle Grbović.

Kandidatkinja za poslanicu sa liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ Marija Lukić rekla je da postoji entuzijazam i motivacija, ali je neophodno i da se nešto uradi.

„Svi vi možete da nadjete samo jednu osobu koja kaže ‘nas izbori ne zanimaju i svi su isti’. Vaš zadatak je da ubedite tu jednu osobu da nisu svi isti, da njima pričate o dva minuta na naplatnoj rampi i Staniki Gligorijević, da njima pričate o kafani na Pančićevom vrhu, da njima pričate o helikopteru, Krušiku, ugovorima sa Telekomom, da im pričate o Jutki, o vašem Jutki. Znam da i Leskovac ima svog ‘Jutku’ jer svaka treća žena koja mi se javi je iz Jagodine, a svaka peta iz Leskovca“, rekla je Lukić na konvenciji u Leskovcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.