U trendu

Šta misli Ukrajina o oduzimanju srpske imovine na Kosovu?

Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandr Aleksandrovič istakao je danas da je odluka kosovske vlade o nacionalizaciji imovine koja je u vlasništvu Srbije na Kosovu nezakonita.

„Takozvana kosovska vlada je 15. marta donela odluku o preuzimanju nekretnina koje su registrovane na ime Srbije i Jugoslavije, u vlasništvo takozvane Republike Kosovo“, navodi se u izjavi ambasadora Aleksandroviča dostavljenoj medijima.

Ukrajinski diplomata s tim u vezi kaže da njegova zemlja potpuno deli negodovanje zvaničnog Beograda i njegov stav o nezakonitosti odluke kosovske vlade da nacionalizuje objekte koje su u vlasništvu Srbije.

Ukrajina se, kako ističe, i dalje pridržava pozicije o nepriznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosovo i samim tim ne priznaje pravomoćnost prelaska objekata vlasništva Republike Srbije u vlasništvo kosovske vlade

„Delimo stav Vlade Republike Srbije o tome da su takvi koraci antiustavni i da nemaju pravne posledice, pri tome ne samo za Republiku Srbiju, nego i za Ukrajinu“, proučio je ambasador Aleksandrovič.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.