U trendu

UNS osudio postupak Aleksandra Martinovića

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da se kategorički protivi narušavanju privatnosti novinara i da osudjuje postupak šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića koji političku delatnost članova porodica novinara koristi za napad na kolege.

U saopštenju UNS je naveo da se energično protivi i pokušajima opozicije da diskredituje novinare na osnovu zanimanja njihovih bračnih drugova ili njihovih političkih karijera.

UNS je dodao da je i ranije bio prisiljen da diže glas u odbranu urednice Radio-televizije Srbije Olivere Kovačević, koja se ne nalazi ni u kakvom sukobu interesa i da je sada ista zaštita potrebna i njenoj koleginici Ivani Čkonjević.

„Neistinite su tvrdnje opozicije i bliskih joj novinara da koleginica Čkonjević, po Kodeksu novinara Srbije, ne bi smela da intervjuiše predsedničke kandidate jer je udata za bivšeg poslanika SNS. Po tom naopakom tumačenju Kodeksa, ni Nataša Jeremić nije smela da bude urednica Dnevnika RTS-a dok je njen suprug bio ministar spoljnih poslova“, naveo je UNS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.