U trendu

UNS: Potvrdjene zatvorske kazne za napadače na novinara Daška Milinovića

Viši sud u Novom Sadu potvrdio je danas presudu Osnovnog suda kojom se napadači na novosadskog radijskog voditelja Daška Milinovića osudjuju na zatvorske kazne, odnosno kućni pritvor, navodi se u saopštenju na sajtu Osnovnog suda.

Presudom su U.S. (26) i N.K. (25) iz Beograda proglašeni krivim zbog nanošenja lakih telesnih povreda u saizvršilaštvu, dok je M E. (32) iz Beograda osudjen zbog nanošenja lakih telesnih povreda u podstrekivanju.

U.S. je osudjen na kaznu kućnog zatvora uz nanogicu u trajanju od 10 meseci, N.K. na kaznu zatvora u trajanju od godinu i dva meseca, dok je okrivljeni M.E. osudjen na kaznu zatvora u trajanju od godinu i četiri meseca.

Kako se navodi u saopštenju, okrivljeni su izvršili delo 16. aprila prošle godine u Novom Sadu ujutro, ispred Osnovne škole „Vasa Stajić“, podstreknuti od strane okrivljenog M.E. naneli lake telesne povrede oštećenom Dašku Milinoviću, koji je išao na posao pešice.

„Najpre mu je okrivljeni U.S. biber sprejom poprskao lice, nakon čega mu je okrivljeni N.K. zadao tri udarca metalnom palicom u predelu podlaktice leve ruke. Okrivljeni M.E. im je prethodno za ovo obećao novčanu naknadu“, navodi se u saopštenju Osnovnog suda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.