U trendu

Uspravna Srbija: Tužilaštvo odbacilo prijavu protiv Vučića nikad viđenom brzinom

Pokret Uspravna Srbija saopštio je danas da je Više javno tužilaštvo odbacilo njegovu krivičnu prijavu protiv predsednika države Aleksandra Vučića podnetu „zbog krivičnog dela Ugrožavanje teritorijalne celine“ i to „neverovatnom brzinom, nikada viđenom u istoriji srpskog pravosuđa“.

„Za Više javno tužilaštvo nema ni najmanje sumnje da suštinsku autonomiju Kosova i Metohije u okviru suverene države Srbije, propisanu našim Ustavom, treba tumačiti kao saglasnost na nezavisnost i teritorijalni integritet lažne države Kosovo, koja je definisana takozvanim evropskim planom o normalizaciji, a koji je Aleksandar Vučić u celini prihvatio 27. februara 2023. u Briselu“, saopštio je taj pokret, povodom, kako je naveo, „kratkog i žalosnog“ obrazloženja tužilaštva.

Uspravna Srbija ocenila je da tužilaštvo „nije ni više ni manje od produžene ruke svog stvarnog šefa Vučića“ i najavila da će iskoristiti zakonsku mogućnost i u roku od 8 dana uputiti obrazloženi prigovor Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.