U trendu

Velebit: Glasno govoriti o crtanju meta neistomišljenicima

Autor portala Talas i master student Fakulteta političkih nauka Vuk Velebit izjavio je danas za agenciju Beta da je „na izvesnom portalu ‘Istraga’ objavljen  tekst u kojem je etiketiran kao srbomrzac i produkt agresivne antisrpske politike“ i da to predstavlja crtanje mete.

„Stvaranje ovakve atmosfere u kojoj se svakom neistomišljeniku crtaju mete izuzetno je opasno u trenutnoj političkoj situaciji gde ovakvim pristupom žele da okrenu gradjane jedne protiv drugih, rekao je Velebit i naveo da je „zabrinut zbog ovakve atmosfere odlučio da izadje u javnost“.

Velebit je istakao da nije on bitan već je „nužno da glasno govorimo o ovakvim pojavama gde svaki pojedinac koji slobodno govori i misli postaje meta raznih sajtova i tabloida čija je jedina svrha crtanje meta“.

„Prebijanje Borka Stefanovića bilo je rezultat iste ovakve atmosfere gde se od vrha vlasti pa dalje kroz njihove medije etiketiraju novinari, politički protivnici i slobodni gradjani“, rekao je Velebit.

On je istako da mu „niko neće oduzimati pravo na srpstvo“, dodajući da je rodjen u ovoj zemlji, da se ovde školovao i ovde želi da ostane da živi.

Prema rečima Velebita, „ovakvo pisanje izvesnih portala u direktnoj je vezi sa njegovim delovanjem i pisanjem za dnevne i nedeljne novine“, a trenutno je redovni autor na portalu Talas gde iznosi svoje „argumentovano kritičko mišljenje“.

„Ranije sam dobijao pretnje smrću koje sam uredno prijavljivao nadležnim organima, dok ovaj tekst u trenutnim okolnostima vidim kao nastavak kreiranja atmosfere straha i etiketiranja kojoj smo svakodnevno izloženi“, objasnio je Velebit.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.