U trendu

Velika narodna koalicija podržala kandidaturu Vuka Jeremića

Velika narodna koalicija, koja okuplja više od 20 političkih pokreta, partija, sindikata, udruženja gradjana iz svih krajeva Srbije, odlučila je danas da podrži kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Srbije na izborima raspisanim za 2. april.

Ta koalicije je pozvala članstvo i simpatizere da svoj glas na predsedničkim izborima daju Vuku Jeremiću, zato što je kako navode „najbolji kandidat“, štiti interese najširih slojeva naroda i ima impresivno političko, kao i diplomatskog iskustva.

„Srbiju može da predvodi samo čovek vrhunskog obrazovanja, razgranatih medjunarodnih kontakata, koji je istovremeno kandidat naroda, ne samo partija, koji je i svetski čovek i patriota – Vuk Jeremić sve to jeste“, navela je ta koalicija.

Dodala je da je njihova podrška Jeremiću umerena ka sprovodjenju 70 konkretnih mera njegovog prgorama, čiji je cilj kako kažu, sveobuhvatne reforme države Srbije, njene ekonomije i društva.

„Članice Velike narodne koalicije se obavezuju da će pružiti aktivnu podršku u kampanji Vuku Jeremiću, a naročito u mobilizaciji birača i efikasnoj kontroli izbora u cilju sprečavanja svih vidova manipulacije i pokušaja krađe rezultata izbora.

Tu koaliciju čini Pokret za preokret, poslanička grupa Za spas Srbije – Nova Srbija, Zajedno za Šumadiju, Zajedno za Srbiju, Narodni pokret Srbije, Pokret za Krajinu – Boško Ničić, Udruženje sindikata penzionera Srbije, Koalicija Tolerancija, Savez udruženja Tolerancija Srbije, NUPS – Novo udruženje penzionera Srbije, Udruženje akcionara „Beko“, Akcioni odbor protesta osoba sa invaliditetom Srbije, Asocijacija FIBI, Koalicija Udruženja izbeglih u Srbiji, Grupa gradjana „Novi ljudi“ – Topola, Grupe gradjana koje imaju odborničke grupe u pojedinim opštinama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.