U trendu

Velimir Ilić: Nemam više šta da tražim u koaliciji sa SNS

Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je da više nema šta da traži u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i da više nema o čemu da priča sa premijerom i liderom SNS Aleksandrom Vučićem.

„Ništa im ne dugujem, a nemam više o čemu da pričam ni sa Vučićem. Mi smo imali dogovor a on ga je prekršio“, rekao je Ilić za list Danas.

Lider NS, koja je koalicioni partner SNS, rekao je da je sa Vučićem imao dogovor da će biti postavljen na mesto direktora Koridora Srbije.

„Imali smo dogovor da ću ja voditi Koridore Srbije i da ću tu funkciju da preuzmem sedam dana nakon formiranje Vlade. Od tada je prošlo sedam meseci i od tada stalno izbegavaju da me puste da udjem u Koridore Srbije“, rekao je on.

Upitan o odluci poslanice i doskorašnje potpredsednice stranke Dubravke Filipovski da napusti NS, Ilić je odgovorio da je ona „jednom nogom bila u SNS, a drugom u NS“.

„Cinculirala je s naprednjacima. Ja hoću čistu situaciju u stranci. Prebrojaćemo se koliko nas ima, ali neka to budu ljudi koji su isključivo za NS“, rekao je Ilić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.