U trendu

Veselinović: Režim nema odgovor na jedinstvo naroda i opozicije

Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović rekao je danas da aktuelni režim „nema odgovor na jedinstvo naroda i opozicije, iskazano na protestima ‘Jedan od pet miliona'“, ali i pozvao gradjane da „spreme šatore za 13. april, ako budu morali da ostanu u Beogradu da bi tražili ispunjenje svojih zahteva“.

Kako je navedeno u saopštenju SzS-a Veselinović je naveo da još „od osnivanja Saveza vladalo jedinstvo po pitanju nužnosti promena i borbe za slobodne i poštene izbore i slobodne medije, kao i oko 30 tačaka programa“.

„Protesti su nas dodatno zbližili medjusobno, a i sa gradjanima, a važno je što je kroz Sporazum sa narodom to jedinstvo prošireno i na ostale stranke i pokrete iz opozicije“, rekao je Veselinović gostujući na TV Naša.

On je ocenio da je to snaga kojoj „Aleksandar Vučić ne može da se ozbiljno suprostavi, bez obzira na brutalnost, ogavnost režimskih medija i sve veću osionost sa kojom nastupa“.

Govoreći o pretnjama koje je Vučić uputio opoziciji, Veselinović je rekao da „niti je Vučić tvrd orah, kako za sebe tvrdi, niti se narod više boji njegovih stranačkih batinaša“.

On je rekao da se Vučić u nedelju „krio kao miš na Andrićevom vencu, a da se nakon toga šepurio na Pinku iza blindiranih vrata kod Željka Mitrovića“.

Veselinović je pozvao gradjane da „spreme šatore i šatorska krila, ako 13. aprila budu morali da ostanu u Beogradu da bi tražili ispunjenje njihovih zahteva“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar