U trendu

Veselinović: Saradjivaćemo sa onima koji u proteklom periodu nisu imali ulogu u siromašenju …

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Moramo Dobrica Veselinović izjavio je danas da će se obavezati da ustupe mesto budućeg gradonačelnika ili premijera onoj listi u opoziciji koja bude imala najbolji rezultat na izborima.

„U skladu sa tim – da, saradjivaćemo sa onima koji nisu imali aktivnu ulogu u proteklom periodu u siromašenju države i u vlasti, što znači Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS)“, rekao je Veselinović u intervjuu za nedeljnik Vreme.

Prema njegovim rečima, oni su se na to obavezali kroz interni dokument koalicije Moramo, nazvan „Put do pobede“, koji, kako je objasnio, govori o zajedničkoj kontroli izbora, zajedničkom predsedničkom kandidatu i medjusobnom nenapadanju u opoziciji.

„Dakle, saradjivaćemo sa ostalim kolegama u opoziciji da bismo srušili režim SNS u Beogradu. Nama je to prioritet“, kazao je on.

Veselinović je naveo i da do sada nije bilo razgovora oko podržavanja Zdravka Ponoša, predsedničkog kandidata koalicije Ujedinjena Srbija, kao i da koalicija Moramo „ne beži od toga da inicira razgovore“, ali da se oni prvenstveno fokusiraju na beogradske i parlamentarne izbore.

Istakao je i da za sada nema indicija da će biti dogovora izmedju koalicije Moramo i Skupštine slobodne Srbije, ali da će ukoliko dodje do ozbiljnijih razgovora ili nekog dogovora, to objaviti i obavestiti javnost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar