U trendu

Veselinović (SzS) za Betu: Prebijanje studenata je čisti fašizam

Predsedavajući Saveza za Srbiju Janko Veselinović je danas ocenio da je „čist fašizam“ to što je sinoć teško pretučen student Dejan Bagarić.

Jedan od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu, student Filozofskog fakulteta i aktivista Demokratske stranke Dejan Bagarić, napadnut je u subotu uveče u Univerzitetskom kampusu i teško pretučen, saopštili su organizatori protesta.

Veselinović je agenciji Beta rekao da „to što se desilo juče i prekjuče u Novom Sadu, kada su pretučena trojica studenata, jeste nešto što nas uvodi u sledeću fazu vladavine ovog režima. Ovakve stvari se nisu dešavale ni devedesetih godina. Ovo je čisti fašizam i tu nema više šta da se uvija i da se tepa ovom načinu valdavine. Kada zbog političkog mišljenja imamo teško prebijena tri studenta koji su želeli da iskažu svoje mišljenje, onda to ne možemo nazivati drugim imenom“.

Dodao je da se iskreno nada, i kao profesor Univerziteta u Novom Sadu, i kao čovek koji šest meseci šeta i protestuje sa studentima, da Novi Sad i srpska akademska javnost neće ostati nemi na slučajeve prebijanja.

„Ne želim da povlačim paralelu izmedju prebijanja opozicionog lidera Borka Stefanovića tačno pre šest meseci, kada je možda meta bila ciljana da bi se zaplašili lideri SzS, medjutim ovde je poruka više nego jasna: Treba da se ‘kapilarno’ zaplaše gradjani do poslednjeg čoveka. I sada su krenuli da se obračunavaju sa pojedinačnim ljudima sa imenom i prezimenom“, naveo je Veselinović.

On je u ime Saveza za Srbiju obećao da će biti čvrsto uz studente i uz ljude koji izražavaju svoje političko mišljenje i dodao da neće dozvoliti da „i njih i nas zaplaše“.

Veselinović je podržao protest studenata koji je zakazan za utorak u 18 sati, u Univerzitetskom kampusu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.