U trendu

Veselji: Demarkacija na dnevnom redu kada se o tome postigne konsenzus

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je da je na današnjoj sednici Predsedništva kosovskog parlamenta odlučeno da se pitanje demarkacije granične linije sa Crnom Gorom stavi na dnevni red sednice kada se o tome postigne nacionalni konsenzus.

„Zatražili smo razumevanje da ova tačka dnevnog reda (Zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji) bude deo dnevnog reda kada bude vreme za ozbiljnije odlučivanje. Da to bude poruka da ozbiljno radimo na postizanju nacionalnog konsenzusa. Idemo napred polako ali sigurno u donošenju odluka od interesa za Kosovo. Ne želimo da Skupština bude pozorište političke glume“, kazao je Veselji.

Prema njegovim rečima, sem Demokratskog saveza Kosova, koji je insistirao da demrakacija bude na sledećoj sednici (u četvrtak), ostali su bili da se ta tačka odloži do postizanja konsenzusa.

Govoreći o sutrašnjoj poseti premijera Crne Gore Duška Markovića Kosovu, Veselji je rekao da će ona da bude potvrda partnerstva i dobrih odnosa izmedju Kosova i Crne Gore.

Upitan o sinoćnoj večeri kod prvog zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija, Veselji je rekao da je to bio neformalan sastanak i deo rutine sastanaka na kojima se razgovara o pitanjima od interesa za Kosovo.

Prištinski mediji su sinoć javili da je na večeri kod Pacolija postignut sporazum o pitanju demarkacije granice sa Crnom Gorom, ali su učesnici sastanka tu vest ocenili špekulacijom.

Na večeri su bili predsednik Kosova Hašim Tači, premijer Ramuš Haradinaj, predsednik parlamenta Kadri Veselji i većina ministara Vlade Kosova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.