U trendu

„Hajde da se svi okupimo protiv Srbije!“

Predsednik opozicione DPK i predsednik takozvanog kosovskog parlamenta Kadri Veselji izjavio je da se nada da više nema potrebe za ratom na Kosovu, ali je lično spreman da se suoči sa Srbijom. On je pozvao Makedoniju i Crnu Goru, sada članice NATO-a, da se „svi okupimo protiv Srbije“.
„Ja ću se suočiti sa Srbijom kao što sam se suočio pre 20 godina. Ako da bog više neće biti borbe. Jedanaesta godišnjica nezavisnosti je upravo završena. Sačuvaj bože da Srbija probije granicu Kosova, ne verujem da bih mogao da ostanem kod kuće. Ne želim, gospode bože, da se to desi, bolje da ja onda nastradam nego vojnik KBS“, rekao je Veselji sinoć u emisiji „Rubikom“ na KTV.

On je kazao da ni na koji način ne želi da udovolji željama Srbije, ali da nijednim svojim gestom neće destabilizovati stanje na Kosovu.

„Nisam u politici da se takmičim u tome da li je jači Hašim (Tači), Isa (Mustafa) ili Ramuš (Haradinaj), ja sam samo protiv Vučića“, poručio je Veselji, koji je uveren da prištinska vlada nikada neće pasti zbog zahteva Srbije i zbog nametnutih taksi na srpsku robu.

Priština, prema njegovim rečima, treba da sluša SAD, koje žele da zaustave ruski uticaj na Balkanu.

„Makedonija i Crna Gora su u NATO-u, mi nismo. Hajde da se svi okupimo protiv Srbije“, pozvao je Veselji.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)