najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Vest koju je doneo Stoltenberg važna, ali nepotpuna

Bivši ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je danas da je izuzetno važna i pozitivna vest da je posle 16 godina NATO ukinuo ograničenja koja su od 1999. važila za delove srpskog vazdušnog prostora, ali da je nepotpuna, jer se ne odnosi na kopnenu zonu bezbednosti.

On je na konferenciji za novinare u sedištu Demokratske stranke naglasio da se postavlja pitanje zbog čega Srbija nije dobila relaksaciju i kopnene zone kada se zna da kosovske institucije žele da formiraju vojsku Kosova.

“Ova vest je dobra, ali nepotpuna”, kazao je Šutanovac i dodao da je danas  prisustvo vojske i policije Srbije u kopnenoj zoni bezbednosti na osnovu odobrenja NATO  i KFOR-a, odnosno komandanta Južnog krila NATO.

On je naveo da je i u vremenu kada je potpisan Briselski sporazum govorio da srpska vlada nije adekvatno zaštitila interese Srbije kada je izlazila u susret Medjunarodnoj zajednici vezano za Kosovo i Metohiju.

Šutanovac koji je ministar unutrašnjih poslova vlade u senci Demokratske stranke dodao je da je Kumanovskim sporazumom Srbija izgubila ne samo suverenitet na prostoru Kosova i Metohije već i unutar granica uže Srbije,odnosno 25 kilometara kopnene i 25 kilometara vazdušne zone.Posle susreta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg saopštio je danas da je posle 16 godina NATO ukinuo ograničenja koja su od 1999. godine važila za delove srpskog vazdušnog prostora, naglasivši da je on došao u Beograd “u ime novog početka” u odnosima NATO i Srbije i da od saradnje imaju koristi obe strane.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike