Vi ste iz Prizrena, zar ne? Okršaj Dačića i albanskog ministra u Bukureštu

Na sastanku ministara spoljnih poslova EU i balkanskih zemalja kandidata za članstvo u EU u Bukureštu, održanom u okviru predsedavanja Rumunije Savetu ministara EU, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić konstatovao je da se za stolom nalaze dva kosovska ministra spoljnih poslova.

Dačić je aludirao na to da je vršilac dužnosti šefa diplomatije Albanije Gent Cakaj poreklom sa Kosova.

„Zašto Kosovo ima dva ministra spoljnih poslova za stolom. To je teška provokacija (zvaničnog) ministra spoljnih poslova (i premijera) Edija Rame“, kazao je Dačić, prenosi albanski sajt Balkanveb.

Na to je reagovao Cakaj, koji je rekao Dačiću da je ranije trebalo da bude isprovociran budući da je Kosovo i ranije imalo dvojicu ministara spoljnih poslova.

„Vi ste iz Prizrena, zar ne, ja sam Albanac sa Kosova i ovde predstavljam Albaniju“, rekao je Cakaj.

Albanski premijer Edi Rama istovremeno je zavnično i ministar spoljnih poslova a Cakaj je vršilac ministra spoljnih poslova, pošto mu je Rama preneo sva ovlašćenja.

Skupu u Bukureštu prisustvovao je i kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli.

(Tanjug)

5 komentara
 1. AA ( americki alah)

  nije im otpevao : rokaj mandoljin? uaaaaa

 2. Mitrovčanac

  Dačić, To je jedan običan klovn uz to totalno nevaspitan.Umislio je da je političar.Da vidi sebe tuđim očima vidio bi pravu protivi.

 3. SOCIOLOG

  DACIC GENIJALNO RADI SVOJ MINISTARSKI POSAO.

 4. ANDREJ

  Koliko se da primetiti iz objektivnih krugova,Ministar Dacic je sklon provokacijama na medjunarodnim sastancima. Za razliku od naseg Predsednika Gospodina Vucica,koji uvek nastupa strogo diplomatski,Dacic ne reprezentuje povoljno nas Srbe u svetu. Cak i njegova sklonost za pevanjem,na medunarodnim diplomatskim prijemima,nije ni malo simpaticna.Ako vise voli da peva…eto mu Estrade,pa nek se napeva do mile volje.!!!

  1. Anonimni

   Zaista sam radoznao šta će da peva Kinezima kada budu došli.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike