U trendu

Vidačić (SSP): Kokeza otišao iz FSS zbog unutrašnjeg rata ekipa SNS kojima je sport …

To što je Slaviša Kokeza otišao iz Fudbalskog saveza Srbije (FSS) jedina je dobra stvar koju je uradio od kada je, po Vučićevoj direktivi, došao na čelo Saveza, a u medjuvremenu je fudbal u Srbiji „ostao bez svetskih i evropskih prvenstava u svim selekcijama“, izjavio je danas predsednik odbora za sport Stranke slobode i pravde (SSP) Dragoljub Vidačić.

Vidačić je u pisanoj izjavi naveo da je „jasno da je Kokeza otišao ne zbog lošeg rada u sportu, a bio je katastrofalan u svim segmentima, već zbog unutrašnjeg rata izmedju ekipa Srpske napredne stranke (SNS), za koje je sport samo stranački plen“.

„Malo je neukaljanih koji imaju znanje i volju da se bave onim što je u fudbalu ostalo nakon Kokeze. Da bi krenuli napred neophodno je da oni koji su, u srpski sport doveli sve Kokeze, odgovaraju, kao i da se prekine sa praksom brutalnog mešanja politike u sport kojim upravlja Aleksandar Vučić, lično“, kazao je Vidačić.

Vidačić je naveo da su nakon odlaska Kokeze „ostale ruševine, negativna selekcija, posvadjani fudbalski radnici, poniženi selektori koje je Kokeza menjao kako je hteo, razočarani reprezentativci i uvređeni fudbalski asovi poput Nemanje Vidića“.

Prema navodima medija, Slaviša Kokeza je danas podneo ostavku na funkciju predsednika FSS.

On je pre tri sedmice bio proveden na informativni razgovor zbog navodne kriminogene povezanosti sa uhapšenim vodjom jedne grupe navijača Partizana Veljkom Belivukom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.