Više desetina autobusa stiglo u Novi Sad na miting SNS

Više desetina autobusa dovezlo je gradjane iz svih krajeva Vojvodine i cele Srbije na predizborni miting Srpske napredne stranke (SNS), koji se danas održava u Novom Sadu.

Saobraćaj u gradu zbog toga je otežan, a u brojnim ulicama i na bulevarima zatvorene su pojedine saobraćajne trake.

Više parkinga u gradu takodje su rezervisani za pridošle autobuse i nisu slobodni za gradjane.

Primetno je višestruko pojačano prisusustvo saobraćajne policije, kao i policajaca koji su zaduženi za održavanje javnog reda i mira.

Na brojnim punktovima u gradu stoji i stranačko obezbedjenje SNS-a, koje gradjane koji su organizovano došli iz unutrašnjosti usmerava ka centralnom Trgu slobode, gde se održava miting.

Prema saznanjima agencije Beta, u pojedinim javnim preduzećima kojima upravljaju kadrovi SNS-a zaposleni su dobili direktivu da prisustvuju mitingu.

Sličnu direktivu dobili su i zaposleni u Domu zdravlja Novi Sad, koji su se nešto pre 11 časova masovno okupili ispred sedišta Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije, odakle bi trebalo da krenu na miting.

Demokratska stranka (DS) optužila je ranije danas gradsku vlast u Novom Sadu da za svaki predizborni skup Srpske napredne stranke „uvodi vanredno stanje“ u glavnom gradu Vojvodine.

„Lokalna organizacija SNS-a može svoga vodju dočekivati kao faraona, ali nema pravo da to čini na štetu gradjana, kojima će u subotu popodne biti zabranjen saobraćaj u pojedinim delovima grada“, naveo je DS nazvavši kampanju SNS-a „predizbornim cirkusom“.

Demokratska stranka osudila je SNS i zbog kako se navodi, „nečovečnog i okrutnog postupanja prema svojim članovima koje već danima muči vozeći ih po Srbiji, kako bi Aleksandru Vučiću služili kao žive kulise za igrokaze sa praznim hvalisanjem i prostačkim klevetanjem opozicije“.

„Režim planira da u Novi Sad doveze više od 100 autobusa sa svojim pristalicama, u želji da stvori lažni utisak o masovnoj podršci gradjana Vučiću i njegovoj, po svim objektivnim pokazateljima, neuspešnoj politici“, naveo je DS.

Predizborni skup SNS-a biće održan u 12 časova, na centralnom Trgu slobode u Novom Sadu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.