U trendu

Više opozicionih stranka u gradskom parlamentu traži smenu Šapića

Više opozicionih stranaka zatražilo je uoči sednice gradske skupštine da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podnese ostavku zbog afere sa Kentkartom i pozvali su nadležne da utvrde sve činjenice.

Odbornik Dobrica Veselinović je ispred koalicije Moramo pozvao Šapića da zbog „moralnih i etičkih“ razloga podnese ostavku, a vladajuću koaliciju da ga razreši, ako to ne učini.

On je rekao da je odlazak Šapića neophodan „jer nema plan za rešenje nijednog problema u gradu“ i zbog želje da montira tender.

Predsednik gradskog odbora Dveri Radmila Vasić je ispred odborničke grupe Dveri – Patriotski blok rekla da su podneli zahtev da se formira radno telo i komisija koja bi utvrdila „nezakonitosti u radu javnog prevoza“, posebno GSP.

Kako je naglasila, Srpska napredna stranka (SNS) je obećala da će bus plus vratiti građanima ali umesto toga čekala je da istekne ugovor i zaključila novi sa još gorim uslovima.

Kako je rekla, potrebno je da se ugovor sa Kentkartom prekine, kao i da policija i tužilaštvo utvrde potpunu istinu šta se dešavalo između kabineta gradonačelnika Šapića i firme Kentkart.

Govoreći u ime odborničke grupe Ujedinjeni, Mila Popović je rekla da su podneli predlog za dopunu dnevnog reda tražeći ostavku Šapića, kao i da vladajuća koalicija treba da pokaže „da li joj smeta korupcija“.

„Beogradu su neophodni novi izbori“, rekla je Popović.

Šef odborničke grupe Narodne stranke Miloš Pavlović poručio je da Šapić mora da podnese ostavku zbog korupcionaške afere, napominjući da je SNS pokazala od dolaska na vlast u Beogradu da nije u stanju da izabere gradonačelnika koji je imun na kriminal i korupciju.

„Iz Šapićevog kabineta nude namešteni tender Kentkartu da bi on preživeo“, rekao je Pavlović.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Filip Tatalović rekao je da je ovom sednicom vlast napravila „besmisleni cirkus“ koji je sklonio u stranu sve druge teme, kao i da Šapić pokazuje vrhunsku neodgovornost i politikantstvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar