U trendu

Vjosa Osmani: Izbori su važni za građane na Severu Kosova i za budućnost njihovih opština

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je povodom sutrašnjih izbora za gradonačelnike četiri opština na severu Kosova da su oni važan trenutak za građane tog dela Kosova i za budućnost njihovih opština.

„Izbori su kamen temeljac svake demokratije, a dan izbora je dan kada svi čuju vaš glas. Stoga su izbori 23. aprila važan trenutak za vas i za budućnost vaših opština i pravo glasa je zagarantovano Ustavom i zakonima, tako da ga uživaju svi građani Kosova, bez razlike“, izjavila je kosovska predsednica.

Podvukla je da će svojim glasom građani opština na severu Kosova osigurati da će se izabrani predstavnici direktno baviti pitanjima koja utiču na njihove živote i stvoriti perspektivu za sve.

„Vaše učešće na izborima znači bolji život za sve vas. Zato iskoristite ovo pravo u ovom važnom trenutku za demokratiju. Vaš glas je najmoćnije sredstvo za odlučivanje o budućnosti vaše opštine i pozivanje izabranih zvaničnika na odgovornost“, kazala je ona.

Dodala je da razume da su mnogi bili meta pretnji i zastrašivanja koje je poslednjih nedelja upućivao „kriminalni establišment koji podržava Beograd“ kako bi ih primorao da odustanu od glasa i moći da oblikuju budućnost svojih opština.

„Međutim, želim da vas uverim da kosovske institucije čine sve da ovi izbori budu slobodni i pošteni i da je vaša bezbednost zagarantovana. Zato vas pozivam da odbijete one koji vam dolaze sa pretnjama i ucenama i podstičem vas da svojim učešćem na lokalnim izborima 23. aprila 2023. pošaljete snažnu i jasnu poruku“, navedeno je u poruci kosovske predsednice.

Građani sa biračkim pravom u četiri opštine na severu Kosova, naseljene većinom Srbima – Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, biraće 23. aprila nove gradonačelnike, a u Leposaviću i Zvečanu će se glasati i za novi sastav skupština opština.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.