U trendu

Vjosa Osmani : Kontingent BSK u mirovnoj misiji u Kuvajtu

Vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani ocenila je danas da je kontingent pripadnika Bezbednosne snage Kosova (BSK) koji zajedno sa Nacionalnom gardom Ajove odlazi u mirovnu misiju u Kuvajtu „mali po broju, ali veliki po poruci i sadržaju“.

Vjosa Osmani je u obraćanju pripadnicima BSK koji su krenuli u mirovnu misiju rekla da je pre 22 godine bilo teško zamisliti da bi vojnici Kosova mogli da budu deo bilo koje mirovne misije na svetu.

„Danas ovo postaje stvarnost, jer smo zajedno sa našim medjunarodnim prijateljima obezbedili slobodu i izgradili mir“, rekla je ona.

Vjosa Osmani je konstatovala da bi ta misija bila „nemoguća“ bez podrške američke vojske.

„Ovom misijom dobijate priliku da dokažete svoje dostojanstvo, profesionalnost i umeće interakcije – put koji ste započeli od 2018. godine kada ste započeli transformaciju u modernu vojsku, ali i mnogo ranije u svakom koraku koji ste preduzeli“, kazala je Osmani.

Skupština Kosova je na sednici 5. januara donela odluku o slanju kontingenta BSK u mirovnu misiju zajedno sa Nacionalniom gardom američke savezne države Ajove.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar