U trendu

Vlada donela odluku o formiranju Radnih grupa za bezbednost novinara i sprovodjenje Akcionog plana

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici odluku o formiranju Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara i Radne grupe za praćenje sprovodjenja Akcionog plana za primenu Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji za period od 2020. do 2025. godine.

„Dosadašnji rad Stalne radne grupe za bezbednost novinara, koja je pratila postupanje tužilaštva u slučajevima izvršenja krivičnih dela uperenih protiv novinara, ukazao je na potrebu da se rad na ovom problemu institucionalizuje formiranjem Radne grupe, kako bi se efikasnije reagovalo u slučaju napada na novinare i pratile sve radnje i aktivnosti preduzete u cilju zaštite njihove bezbednosti“, navodi se u saopštenju Vlade.

Dodaje se da Ministarstvo kulture i informisanja ima obavezu da Radnoj grupi za praćenje sprovodjenja Akcionog plana tromesečno dostavlja izveštaj o preduzetim aktivnostima predvidjenim tim planom.

Na sednici je usvojen Predlog zakona o potvrdjivanju Ugovora izmedju Srbije i Japana o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i sprečavanju poreske evazije i izbegavanja, koji je preduslov za buduća ulaganja japanskih investitora u privredu Srbije i za podsticanje ekonomske bilateralne saradnje.

Članovi vlade usvojili su Predlog zakona o potvrdjivanju Sporazuma o kinematografskoj koprodukciji izmedju Vlada Srbije i Francuske što će, kako se navodi, domaćoj filmskoj industriji omogućiti da dobije značajnija finansijska sredstva i da postigne bolje pozicioniranje na evropskom i svetskom nivou.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.