Vlada Srbije proglasila 2020. Godinom solidarnosti i saradnje

Vlada Srbije proglasila je 2020, Godinom solidarnosti i saradnje, na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi u današnjem saopštenju ministarstva, značaj te inicijative ogleda se u uticaju na podizanju svesti o važnosti kontinuiranog angažovanja na unapredjenju solidarnosti i saradnje kao oblika potpore medju svim društvenim subjektima.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević kazao je da su tokom vanrednog stanja solidarnost i saradnja su bile od ključnog značaja, ali „i po ukidanju vanrednog stanja“ i da je iz tog razloga „ponosan i veoma srećan jer je Vlada spoznala značaj te inicijative“.

„Bez adekvatne i organizovane solidarnosti i saradnje na svim nivoima u društvu ne bi bilo moguće sprečiti, odnosno otkloniti teške posledice koje su mogle da nastupe po život i zdravlje stanovništva, naročito osetljivih grupa“,ocenio je Djordjević.

Navodi se da se tom odlukom vrši podsticanje i uključivanje svih relevantnih činilaca da na svim nivoima jačaju socijalnu koheziju i solidarnosti i saradnje u cilju stvaranja boljih mogućnosti za sve, osmišljavanja inovativnih rešenja za podizanje kvaliteta života stanovništva.

„Pokretanje ove inicijative ogleda se i u unapređdjenju saradnje izmedju državnih organa, stručnih, humanitarnih i strukovnih organizacija i udruženja radi poboljšanja života u svim segmentima, kao i predlaganju unapređivanja i usmeravanja medjunarodne saradnje“, rekao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.