U trendu

Vladeta Janković: Mladi su najbolniji problem, lišeni nade

Vladeta Janković, kandidat koalicije Ujedinjena Srbija za gradonačelnika Beograda, izjavio je danas da su mladi „najbolniji problem“ i da su „lišeni nade i opljačkani za svoju mladost“.

Pre početka razgovora s mladima u Dorćol Placu, Janković je novinarima kazao da je, ukoliko bude gradonačelnik glavnog grada, njegov plan niz „postepenih mera“ – od olakšica u gradskom saobraćaju do širenja kulturnih cenatara van središta Beograda.

Po njegovim rečima, bezbednost mladih je jedan od ciljeva jer je „mnogo nesrećnih i strašnih slučajeva“, te je „krajnje vreme da se ta bezbednost uzme ozbiljnije“.

Janković tvrdi da aktuelna vlast štiti „siledžije i mamine i tatine sinove“, a da je krajnje vreme da se zaštite devojke i mladi ljudi koji su ugroženi.

Naveo je da najvećim protivnikom u borbi za gradonačelnika glavnog grada smatra kandidata Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Šapića koji, kako je rekao, uz sebe ima mehanizam SNS i sve medije.

„Ne mogu da kažem da sem njega vidim nekog ozbiljnog protivkandidata. Vrlo je jaka i koalicija ‘Moramo’, a ja ću učiniti sve što od mene zavisi kako bi se odnosi izmedju naših koalicija održali kao zajednički“, naveo je Vladeta Janković i dodao da će tu koaliciju podržati ukoliko ona dobije izbore u Beogradu.

Janković nije želeo da komentariše sukob Rusije i Ukrajine, navodeći da su njegova lična uverenja jedna stvar, ali da se kampanja koju vodi tiče gradjana Beograda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.