U trendu

Vladeta Janković: Osnovaćemo komisiju za reviziju poslovanja Beograda

Nosilac liste „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ i kandidat za gradonačelnika Vladeta Janković u sklopu kampanje „Beograd te zove“, predstavio je gradjanima Lazarevca program za Beograd koji se odnosi na probleme EPS-a, ekologije i mlade.

On je obećao da će već 4. aprila biti osnovana nepristrasna komisija za reviziju poslovanja grada Beograda.

„Vrlo je važno da po preuzimanju vlasti promenimo sredstva prinude, tako sto će gradjani na nivou opština birati šefove policije, za to treba da se menja zakon, ali ako pobedimo u Beogradu, imaćemo uslove. Lazarevac će nam biti jedna od zona prioriteta. Pobeda u Beogradu bi značila praktičan kraj ove vlasti. Naša koalicija u ovom trenutku je najjača opoziciona grupa. Ako pobedimo 3. aprila krenućemo u drugu, novu budućnost“, istakao je profesor Janković.

Zadužen za energetiku u timu Goran Kaličanin, rekao je da se EPS prošle godine našao u vrlo teškom položaju, da je za poslednjih devet godina dosegao vrlo visoku zaduženost u odnosu na njegovu procenjenu vrednost i da je doveden u situaciju pretnje od privatizacije.

„Predvideli smo mere u gradu Beogradu da pomognemo EPS-u da se stabilizuje i finansijski konsoliduje, kroz subvencionisanje svih sistema toplotne i električne energije. Prošle godine je ova vlast uvela akcizu na električnu energiju, a nakon toga na naftu. Tom kombinacijom akciza i poskupljenja, država je učinila udar na kućni budžet gradjana“, rekao je Kaličanin.

Zadužen za saradnju sa mladima u timu Vladete Jankovića, Stefan Ninić ocenio je da se ljudi se u ovom gradu osećaju kao gradjani drugog reda, a ova vlast to ne želi da promeni.

„Svako veče u 23 časa u Lazarevcu se gasi voda, što nije normalno vodosnabdevanje u 21. veku. Zagadjenje vazduha je veliki problem u Lazarevcu, svako šesto dete se ovde rodi sa astmom. Problem u ovoj opštini je i loš gradski prevoz. Lazarevac beleži porast stanovništa i mora se povećati broj linija. Veliki problem je odlazak mladih iz zemlje, sa kojim moramo da se izborimo. Želim da moja generacija živi normalnim životom i ne mora da ode iz Lazarevca, ali im moramo pružiti uslove za normalan život“, rekao je Ninić.

Kandidat za narodnog poslanika Dušan Nikezić rekao je da se Srbiji desilo ono što je bilo nezamislivo, da EPS bude pred kolapsom i bankrotom.

„Mnoge odluke vlade Srbije, Zorane Mihajlović i Aleksandra Vučića vode ka zatvaranju Kolubare. Mi ćemo od 4. aprila ulagati u sistem EPS-a povećaćemo plate za 12 posto i omogućiti bolji život svim zaposlenima u Srbiji“, izjavio je Nikezić, navedeno je u saopšenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar