U trendu

Vladimir Kovačević: Zamrznut konflikt i odlaganje rešenja nije donelo bolji status kosovskim …

Predsednik Nove – Da se struka pita Vladimir Kovačević izjavio je danas da ta stranka „sa velikim iščekivanjem“ očekuje da čuje šta je stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića „povodom kompleksne situacije u kojoj se kao zemlja nalazimo“, nakon „neprijatnog“ francusko-nemačkog predloga o Kosovu.

Kovačević je u pisanoj izjavi naveo da je stav stranke da „zamrznut konflikt i odlaganje rešavanja kosovskog pitanja, iz ugla protoka vremena, nisu doneli ništa bolji status niti kosovskim Srbima niti Srbiji 20 godina kasnije“.

On je dodao da se stranka Nova – Da se struka pita zalaže za „suočavanje sa posledicama odlaganja i guranja zamrznutog konflikta u naručje generacija koje su prinuđene da rešavaju sve, za šta hrabrost nisu imale starije generacije pre nas“.

„Malo šta je, čini se, ostalo za biranje. Preostaje nam jedino da teret neodgovornosti onih pre naspretvorimo u sopstvenu hrabrost za iznalaženje platforme da buduće generacije i naša deca imaju šansu da ostvare bolji život kakav mi nismo mogli“, rekao je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.