U trendu

Vojni sindikat Srbije: Rame uz rame sa narodom na ulici

Vojni sindikat Srbije (VSS) pozvao je danas svoje članove da se priključe protestima u Srbiji i stanu na ulici „rame uz rame sa svojim narodom“ u borbi za Ustav i zakon, uz ocenu da su sada institucije u vlasti jednog čoveka.

„Već su nas kontaktirali iz nekih gradova i naši predstavnici će govoriti na protestima“, rekao je predsednik VSS-a Novica Antić na konferenciji za novinare, navodeći da VSS ne podržava neku partiju i političku opciju već „svenarodni protest“.

On je rekao da će VSS predložiti organizatorima protesta da se napravi koordinaciono telo, „krizni štab“, koji bi jasno formulisao ciljeve i kako ih ostvariti.

„Bojimo se da se energija protesta ne potroši, pa smatramo da je formiranje ovog tela neophodno“, rekao je Antić.

On je rekao da je za VSS prihvatljivo da za stolom na kojem bi se formulisali ciljevi budu i predstavnici partija ako se od tog sindikata ne traži da kaže da podržava neku partiju ili političara.

Navodeći da je VSS pod pritiscima jer ukazuje na nepravilnosti u radu ministarstva odbrane, on je rekao da ministar Aleksandar Vulin odbija razgovor s tim sindikatom iako je „reprezentativan“ i pozvao ga da im zakaže susret u narednih petnaest dana ili će oni „doći kod njega“.

Antić je rekao da se prema generalnom sekretaru tog sindikata Predragu Jevtiću sprema najteža kazna zbog javnih istupa, kao što se i njemu desilo, jer je vojni disciplinski tužilac pokrenuo postupak protiv Jevtića iako je to „protivustavno“.

Na konferenciji je saopšteno i da su VSS, Udruženje starosedelaca Kraljeva i okoline i Veterani Republike Srbije osnovali udruženje gradjana Spona Srbije kako bi se borili za poštovanje zakona i bolji materijalni, socijalni položaj ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.