U trendu

Vojska Srbije u polufinalu tenkovskog biatlona, na poligonu kod Moskve

Tenkisti Vojske Srbije plasirali su se u polufinale tenkovskog biatlona na poligonu Alabino kod Moskve, u veoma jakoj konkurenciji ekipa iz 19 zemalja.

Tri srpske posade u individualnim trkama su pokazale zavidnu veštinu u vožnji, savladavanju prepreka i preciznosti gadjanja topom i spregnutim mitraljezom, što im je donelo plasman medju osam najboljih ekipa u najatraktivnijoj disciplini Medjunarodnih vojnih igara, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Polufinalne štafetne trke biće održane 31. avgusta i 1. septembra, a nakon današnjeg žreba znaće se kada srpski tenkisti izlaze na stazu.

Za razliku od individualnih trka koje se voze tri kruga i tenkovske posade kreću u razmacima, polufinale je posebno atraktivno jer se vozi u četiri kruga i sve ekipe kreću istovremeno.

Ovogodišnje Medjunarodne vojne igre održavaju se od 23. avgusta do 4. septembra na teritoriji Rusije i 10 zemalja suorganizatora, medju kojima je prvi put i Srbija.

Na ovom prestižnom takmičenju, u nadmetanju u 34 discipline učestvuju ekipe iz 42 zemlje, a pripadnici Vojske Srbije takmiče se u pet disciplina – čuvar reda, tenkovski biatlon, snajperska granica, vojni reli i armija kulture.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.