U trendu

Vučić: Dobro došli u Vojsku Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas sve zainteresovane da se upišu u Vojnu gimnaziju u Beogradu, jer je to internat koji daje znanje i šansu za lep i pristojan život.

„Dobro došli u Vojsku Srbije“, kazao je Vučić posle obilaska renoviranih učeničkih soba, čitaonice i ostalih prostorija.

Vučić je kazao da je u prvu fazu renoviranja uloženo 32 miliona dinara, a da će uslediti druga i treća faza radova kako bi se u potpunosti renovirano internat Vojne gimnazije koji je otvoren 1970. godine od kada ništa nije menjano.

Predsednik Srbije je kazao da Vojnu gimnaziju trenutno pohadja 327 učenika iz različitih delova zemlje, od kojih je 112 devojaka, na šta je, kako je rekao, posebno ponosan.

„Ohrabrujem sve starešine da gradimo decu, da ulažemo u znanje, jer je znanje naše oružje“, poručio je Vučić.

Predsednik Srbije kazao je i da je dogovoreno da se u internatu popravi kvalitet hrane i trpezarija, navodeći da se danas sam uverio u to kako izgleda smeštaj za 80 polaznika te gimnazije.

„Pre kraja godine ili početkom sledeće godine svi gradjani Srbije moći će da vide velike promene tehnike i oružja. Grajdani će moći da vide koliko je Vojska jača i snažnija nego pre“, kazao je Vučić i dodao da je nešto u Vojsci promenjeno, ali da mora još mnogo toga da se menja.

Dodao je da, medjutim, Vojska Srbije nikada ne može biti na nivou na kome je bila jugoslovenska vojska.

Naveo je da vojni budžet iznosi više od milijardu, što nije malo. „Od zemalja sličnih ljudskih i teritorijalnih kapaciteta ne postoji snažnija armija od naše“, kazao je Vučić.

Govoreći o problemima u vojsci, Vučić je rekao da je prvi problem ljudski potencijal i da mora da bude mnogo više vojnika, da je potom problematično to što je tehnika zastarela, jer decenijama nije opremljena, kao i da se u društvu mora promeniti odnos prema vojnicima i policajcima jer bez njih nema bezbednosti.

„Ako treba, davaćemo bonuse (za nošenje oficirske uniforme)“, kazao je predsednik Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.