U trendu

Vučić i Mekalister o dijalogu, vladavini prava i medijskim slobodama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestilac EP za Srbiju Dejvid Mekalister razgovarali su danas u Beogradu o evropskom putu Srbije, unutrašnjem dijalogu o Kosovu i napretku razgovora s Prištinom.

Kako je saopšteno nakon razgovora, Vučić je obavestio Mekalistera o toku i planovima za sprovodjenje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i načinima za formalizaciju procesa.

Vučić i Mekalister razmenili su i stavove o poštovanju i sporovodjenju principa vladavine prava i medijskih sloboda.

Tokom susreta, dvojica sagovornika razgovarali su i o odnosima u regionu i onome što Srbija treba da uradi kako bi ubrzala proces evrointegracija.

Mekalister će se danas sastati i s premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, kao i s predsednikom skupštinskog Odbora za evropske integracije Nenadom Čankom.

Mekalister će se kasno popodne sastati s predstavnicima opozicije, a kako je agenciji Beta potvrdjeno, na sastanku će biti lideri Demokratske stranke Dragan Šutanovac, Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.U pokretu Dosta je bilo agencija Beta nije dobila odgovor da li će predstavnici tog pokreta ići na sastanak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.