U trendu

Vučić: Izvinjavam se građanima Srbije

Kandidat za predsednika Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić izvinio se danas građanima zbog uvredljivih izjava koje je funkcionera SNS-a Milenka Jovanova na račun porodice predsedničkog kandidata Vuka Jeremića.

„U ime pristojne i normalne Srbije, u lično ime, izvinjavam se svim gradjanima koji su makar u jednom danu pomislili da izmedju nas nema razlike i da smo svi isti. Nismo isti i nikada nećemo biti. Moj tim i ja nikada nećemo vredjati članove tudjih porodica“, naveo je Vučić u pisanoj izjavi.

On je pozvao gradjane da prihvate njegovo izvinjenje zbog jedne pogrešne, i to ne njegove izjave, a „dosovskim kandidatima“ poručio da „nastave napade na njegovu porodicu, jer je u dosadašnjem toku kampanje jasno video da drugi program i politiku nemaju“.

Po njegovim rečima, od početka izborne kampanje, glavna meta napada gotovo svih predsedničkih kandidata nije bila njegova politika, ili politika Vlade, već on lično i njegova porodica, a u tome su prednjačili, pre svih, kandidati bivšeg režima i njihovi izborni štabovi.

„Moja porodica, moj brat, moj sin, postali su tema najvulgarnijih napada, kako protivkandidata tako i njihovih timova. Razume se da su me njihove laži uvek teško pogadjale, ali su oni, na žalost, time pokušali da legalizuju i legitimizuju napad na porodicu kao sredstvo političke borbe“, naveo je Vučić.

On je potom objasnio da je reagujući na to, posle još jednog u nizu napada jednog predsedničkog kandidata na njegovog brata u nastupu na RTV Vojvodina, njegov kolega i prijatelj Milenko Jovanov napravio „grdnu grešku“ pokušavajući da im uzvrati istom merom, pominjući u uvredljivom kontekstu članove porodice tog „dosovskog kandidata“.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov izjavio je juče da supruga Vuka Jeremića, Nataša Jeremić „upravlja celokupnim narko tržištem u Srbiji“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.