U trendu

Vučić ne stanuje na Andrićevom vencu, Djilasu vraćena tužba na dopunu

Prvi osnovni sud u Beogradu vratio je tužbu Draganu Djilasu protiv predsednika Republike Aleksandra Vučića sa zahtevom da „precizno odredi prebivalište ili boravište tuženog“, saznaje danas agencija Beta.

Kako se navodi u rešenju, ispravka je potrebna jer navedena adresa u tužbi ne predstavlja Vučićevo prebivalište.

U tužbi se navodi adresa Andrićev venac broj 1, Beograd, što je zgrada u kojoj se nalazi Predsedništvo Srbije.

U rešenju se ističe da će sud odbaciti tužbu ako Djilas ne dostavi traženi podataka.

Bivši predsednik Demokratske stranke i nekadašnji kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas podneo je tužbu 24. aprila 2018. godine protiv Aleksandra Vučića.

Djilas tuži Vučića zbog, kako se navodi u tužbi, niza neistina izrečenih na njegov račun baziranih na osnovnoj tvrdnji da je novac stečen „pljačkanjem gradjana“.

U tužbi se navodi izjava koju je 14. marta 2017. godine dao predsednik Srbije. On je tom prilikom, u Zrenjaninu, kako se ističe u tužbi, rekao da je lična imovina Dragan Djilasa mnogo veća od 25 miliona evra koliko je bivši gradonačelnik Beograda zvanično prijavio.

Deo izjave Aleksandra Vučića koji se odnosi na Dragana Djilasa kasnije je u svom programu prikazivan na TV Pink, navodi se u tužbi.

Tužilac navodi u tužbi da je svu svoju imovinu stekao ne zakonit način, da svoje prihode prijavljuje u skladu sa zakonom i da plaća u skladu sa tim odredjene dažbine državi.

Na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova zbog povrede ugleda i časti, tužilac Dragana Djilas traži odštetu od Aleksandra Vučića u iznosu od 300.000 dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar