Vučić ne veruje da će napadači biti pronadjeni

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su u incidentu u Zubinom Potoku, prema dosadašnjim saznanjima, učestvovala tri napadača za kojima se traga i da slučaj prepušta istražnim organima, iako ne veruje da će napadači biti pronadjeni.

On je kazao da će uprkos incidentu u sportskoj hali u Zubinom Potoku, gde je bačena bomba, u 15.00 sati biti održan miting Srpske napredne stranke i da će njegova poseta Kosovu biti nastavljena po planu.

“Nisam od oni koji cmizdre, plaču i kukaju i cela poseta će teći kako je i planirano”, rekao je Vučić novinarima nakon posete manastiru Banjska.

On je naveo da je u trenuku eksplozije, “kada je bačena bomba M75”, u hali bilo 11 ljudi koji su postavljali binu.

“Ako su imali nešto protiv mene, šta su im skrivili ti ljudi”, upitao je Vučić.

On je dodao da se i dalje zalaže za to da se sa Prištinom sve rešava razgovorima i da Srbija neće postavljati nikakve ultimatume i dodao da od Prištine očekuje da ispuni svoje obaveze i pridržava se svega što je potpisano, pa i u slučaju Zajednice srpskih opština.

Upitan o inauguraciji predsednika Kosova Hašima Tačija i eventualnom priznanju Kosova, Vučić je rekao da se to neće desiti dok je on premijer, iako će predstojeći izbori to možda i omogućiti, ali da on ipak ne polaže nade u to.

On je u manastiru Banjska razgovarao sa episkopom bačko-prizrenskim Teodosijem i najavio da će Vlada Srbije nastaviti podršku tom manastiru, njegovoj obnovi, ali i generalno razvoju ekonomije na Kosovu.

Vučić je najavio otvaranje fabrike baterija i akumulatora u Zvečanu, koja bi trebalo da zaposli više od 200 ljudi, kao i otvaranje kompleksa Rajska Banja, lečilišta u blizini samog mesta Banjska, kao i druge razvojne projekte.

Episkop Teodosije izrazio je zahvalnost i rekao da je pomoć Vlade Srbije izuzetno značajna i da je veća nego u ranijem periodu.

“Bez podrške Vlade i države ne bismo opstali”, kazao je Teodosije.

Mesta koja obilazi premijer, pa i sama Banjska oblepljena su plakatima sa porukom “Predsedniče Vlade dobro došao na srpski Kosmet”.

(Beta)

Jedan komentar

Ostavite komentar