Vučić: Neću dozvoliti rušenje krhke demokratije u Srbiji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na protestu opozicije u subotu u Beogradu bilo maksimalno 1.700 ljudi, s pripadnicima policije, i poručio predstavnicima opozicionih partija da im neće dozvoliti da „ruše stabilnost Srbije zarad njihovih fotelja“.

„Očigledno je da će svi preći cenzus, neka rade šta hoće. Ono što im neću dozvoliti je da ruše stabilnost Srbije i njenu krhku demokratiju zarad njihovih fotelja“, rekao je Vučić novinarima posle uskršnjeg doručka u Operativnom centru sistema odbrane na Banjici, u Beogradu.

Vučić je rekao da će on u Žagubici okupiti mnogo više ljudi nego što je juče opozicija u Beogradu i poručio gradjanima Srbija da ne treba da brinu zbog opozicije jer će se ona „smiriti čim se dočepa skupštinskog restorana“.

Upitan zašto se juče nije oglasio povodom protesta opozicije, Vučić je kazao zato što je računao da je Velika subota i da nije vreme da odgovara na bilo čije uvrede.

Vučić je povodom pominjanja glasača koji navodno ima 144 godine, rekao da je to Sretan Ranković koji ima 44 godine.

„On je čio, veseo i srećan što je glasao za listu ‘Srbija pobedjuje’ i ja mu želim da doživi te 144 godine“, rekao je Vučić povodom tvrdnje opozicije da je na izborima u nedelju, 24. aprila glasao i čovek rodjen 1872. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.