U trendu

Vučić: Nije trebalo da čekaju 10 dana da bi rekli da traže moju smenu

Premijer i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak uveče da su učesnici „Protesta protiv demokratije“, konačno večeras rekli šta hoće i da nije trebalo da „čekaju deset dana da bi rekli da traže njegovu smenu“.

„Neki političari danas žele da uvedu novi princip ako nam se nešto ne svidja mi ćemo to rešiti na ulici. Na ulici nećete rešiti ništa“, rekao je Vučić u prvom intervjuu elektronskim medijima u Srbiji posle predsedničkih izbora, na TV Hepi i dodao da neko želi da uvede Srbiju u dugoročnu nestabilnost, a da on to neće dozvoliti.

„Ništa im nije dovoljno, jer sve mora da se rasturi, da se Srbija rasturi, šta god radili  – ne dam im da se rasturi Srbija. Znao sam ko im je meta, uvek kažem da ću zaštiti stabilnost Srbije, zato na demonstracijama nema policije, nema nikoga da ih ometa, radite šta hoćete…,“ rekao je Vučić.

„Hoćemo da smenimo Vučića, hoćemo da ukinemo demokratiju… to je odmah trebalo da kažu a ne da čekaju deset dana da im neko to smisli, pa da (predsednički kandidat Saša) Janković može da to da traži…“, rekao je Vučić.

Neke mlade ljude su pokušali da zloupotrebe u političke svrhe, rekao je Vučić i dodao da su
gradjani Srbije večeras, kada je bilo i najmanje učesnika protesta, došli do onoga što je stvarno suština za proteste.

Rekao sam ranije, pred izbore, da će pokušati da sprovedu „makedonski scenario“ i čekao sam da do toga dodje, došao je dan kada su imali pravo da traže uvid u izborni materijal, naveo je Vučić i dodao da je RIK o izbornom procesu dobila samo 43 prigovora, što je, kako je naveo najmanje u istoriji.

Prema njegovim rečima, pokušavaće se i s razaranjem parlamenta  –  „zato nisam u stanju da u potpunosti isključim mogućnost vanrednih izbora, jer u haosu nije moguće raditi“.

Vučić je rekao da svako ko obmanjuje narod mora da snosi posledice, te da se sve videlo odmah jer mu protivkadati nisu čestitali na pobedi.

Bilo bi me sramota da ne čestitam nekome ko je dobio više od 1,5 milion glasova od mene, rekao je Vučić i dodao da mu je do danas samo nekoliko od ukupno 11 protivkandidata čestitalo na pobedi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.