U trendu

Vučić: Politiku Srbije vodiće organi Srbije, a ne članovi Vlade Hrvatske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beču da će politiku Srbije voditi državni organi Srbije, Vlada i predsednik Srbije, a svakako ne članovi Vlade Hrvatske i dodao da je Srbija izabrala politiku pružanja ruke i politiku budućnosti, a ne prošlosti.

„Naša politika je politika pružanja ruke, naša politika nije politika prošlosti već politika budućnosti. Ko želi da ostane zaglavljen u prošlosti, mi mu želimo sve najbolje, ali samo neka nas ne dovodi u istu priču jer u takvoj priči ne želimo da ostanemo“, rekao je Vučić novinarima posle odvojenih sastanaka s austrijskim predsednikom Aleksanderom van der Belenom i premijerom Sebastijanom Kurcom.

On je to kazao pošto je upitan da prokomentariše „izjave hrvatskih zvaničnika uoči njegove najavljene posete Zagrebu, da treba da se izvini zbog velikosrpske agresije“.

„Jedino što mogu da kažem je da će politiku Srbije voditi organi Srbije, Vlada i predsednik Srbije, svakako je neće voditi članovi Vlade Hrvatske. Mi smo ti koji će da odlučuju šta ćemo da učinimo i kakvu ćemo politiku da vodimo“, naveo je srpski predsednik.

Potpredsednik Vlade Hrvatske i ministar odbrane Damir Krstičević juče je izjavio da je predsednik Vučić dobrodošao u Hrvatsku, ali je ocenio da bi prethodno trebalo da se izvini „zbog agresije na Hrvatsku i svojih izjava“ iz ratnih 90-tih godina prošlog veka.

Vučić je prethodno, u sredu, potvrdno odgovorio na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović da poseti Hrvatsku 12. i 13. februara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.